Lina Berglund ansluter till vd-staben på Uppsalahem som bolagsjurist. Rollen är ny och är ett välkommet tillskott i att stärka Uppsalahems kompetens inom området. Närmast kommer Lina Berglund från SABO (Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag) där hon arbetat som jurist med fokus på rådgivning i rättsfrågor till medlemsbolagen inom allmännyttan.

Lina kommer bland annat att hantera frågor som rör avtalsrätt och offentlig upphandling.

Lina är utbildad jurist på Uppsala Universitet med fördjupning inom kommersiell kontraktsrätt och fastighetsrätt. Tidigare har hon arbetat som jurist på Uppsala Kommuns Inköp/Upphandlingsenhet och på Uppsalahem som hyresjurist.

– Lina Berglund är en kanonrekrytering med hennes breda bakgrund inom rättsliga frågor som är centrala för oss. Hon har tidigare jobbat på Uppsalahem och vi är så glada över att hon valt att komma tillbaka till oss, säger Stefan Sandberg, vd Uppsalahem.

Hennes huvudsakliga fokus kommer att vara att företräda Uppsalahem externt i frågor rörande allt från avtalsrätt och fastighetsrätt till skadestånd och offentlig upphandling, men också att internt rådge Uppsalahem i juridiska frågor.

För frågor:
Stefan Sandberg, vd Uppsalahem, stefan.sandberg@uppsalahem.se 018-727 34 01
Lina Berglund, bolagsjurist Uppsalahem, lina.berglund@uppsalahem.se 018-727 35 50