Under Kulturnatten den 12 september inviger Uppsalahem konstverket ”Tillit” på Gröna Gatan i Sala backe. 

Skulptören Lena Kriström vill att konstverket ska bli en symbol för sammanhållningen mellan människor både i det lilla bostadsområdet och i den stora världen utanför – en fråga som är brännande aktuell idag.

Tillit är gjord i magnetit, som är en svart järnmalm från LKABs gruva i Kiruna och drygt 2,5 meter hög. Tillit är tung och tålig och ska utstråla en trygg och varm känsla.

-        Att ha tillit kan betyda att lita på varandra, hålla sams och ta hand om varandra. En känsla som är särskilt viktig idag med de stora flyktingströmmarna i världen, säger Lena Kriström, skulptör.

Tillit är skulpterad i is ett par gånger. Första gången på Ishotellet i Jukkasjärvi 2002 och andra gången under Isfestivalen i Uppsala 2013.

Skulpturen står på Gröna Gatan 6 och invigs den 12 september kl. 14.00. Kees Geurtsen (tidigare ansvarig för konst på Uppsalahem) invigningstalar och Lena Kriström kommer att visa bilder från tillverkningsprocessen. Annika Berg Frykholm kommer att visa upp sig bok ”Om konsten och livet”, i vilket ”Tillit” är beskriven.

För mer information kontakta:

Linda Ryttlefors, kommunikationschef Uppsalahem 018-727 34 22