Uppsalahem investerar i barn och unga med en ny basketplan på August Södermans väg i Gottsunda. Under novemberlovet invigdes den nya planen som är en viktig del av Uppsalahems trygghetsarbete.

Mannos Nakos från MN Basketball Academy tillsammans Wissam Hariz, förvaltare på Uppsalahem under invigningen av basketplanen.

Uppsalahem vill bidra till barn och ungas fritid genom att investera i utemiljön. Under novemberlovet invigdes en ny basketplan på August Södermans väg i Gottsunda. Förutom den nya planen och har man också renoverat en lekplats i närheten och investerat sammanlagt närmare en miljon kronor. En satsning för att barn och unga i området ska ha trygga och roliga platser där de kan leka, idrotta och umgås.

Uppsalahems förvaltare Wissam Hariz betonar vikten av att barn har tillgång till meningsfulla aktiviteter på sin fritid. 
– Det  är viktigt att barn har något att göra och en trygg plats att vara på efter skolan. Därför investerar vi i den nya basketplanen och lekplatsen, säger Wissam.

Mannos Nakos, från MN Basketball Academy som var med och ledde lekar på invigningen, delar Uppsalahems bild om att det är viktigt att barn rör på sig och att basketkorgarna kommer att främja idrott bland barn. 
– Uppsalahem gör ett grymt jobb i att få barn och ungdomar att idrotta och röra på sig och dessutom skapar de en trygg miljö för barn att vistas runt. Vi är superglada att ha ett samarbete med just Uppsalahem som delar samma mål och visioner som oss, säger Mannos.

Uppsalahem investerar även i andra lokala initiativ för att ge barn och unga en meningsfull fritid. 
– Just nu sponsrar vi Bandykul och bandybussarna. Den här veckan bjuder vi våra unga hyresgäster på Uppsala basket camp som Mannos anordnar och så har vi våra Mötesplatser i Gottsunda och Bäcklösa som är öppna med aktiviteter hela lovet, berättar Wissam. 

Genom att skapa aktiviteter och trygga utomhusmiljöer vill Uppsalahem bidra  en trygg uppväxt för sina yngre hyresgäster.

För mer information och fler bilder:
Kontakta kommunikatör Malin Berggren, telefon: 018-727 35 05, e-post: malin.berggren@uppsalahem.se