Många i Uppsala behöver uppmuntran just nu - och därför ordnar Uppsalahem popup-konserter och evenemang i våra egna områden. Samtidigt som vi ger våra hyresgäster en stunds underhållning, stöttar vi den lokala kultur- och nöjescenen med arbete.

Under hela maj och en in i juni kommer Uppsalahem att i samarbete med konsertarrangören Brink och Berger att ordna ett 30-tal minikonserter och evenemang i olika bostadsområden i Uppsala. Många jobbar hemifrån och andra behöver stanna hemma av andra orsaker. I Malmö har det kommunala bostadsbolaget MKB gjort en liknande satsning som Uppsalahem har inspirerats av.

– Vår tanke är att våra hyresgäster ska få njuta av underhållning från sina balkonger, fönster och uteplatser. Tillställningarna kommer att livesändas på vårt Facebook-konto också, vilket gör att hela Uppsala kan ta del av evenemanget, säger Linda Ryttlefors, kommunikationschef på Uppsalahem.

Popup-konserterna kommer att bokas och administreras av den lokala konsertarrangören Brink och Berger. De har under veckan i samverkan med Uppsalahem valt ut ett antal innergårdar där det funkar att genomföra evenemang utan att riskera trängsel.

– Jag tycker det ska bli superkul. Vi känner att detta är innovativt och roligt samt särskilt kul att få göra någonting för det lokala kulturlivet, säger Fredrik Annell Berger, VD och grundare Brink & Berger

Med start den 4 maj kommer evenemangen att börja rullas ut. För att undvika folksamlingar, kommer informationen om var evenemangen tar plats, enbart gå ut till de kvarter där konserterna äger rum, men livesändas på Facebook.

För frågor:
Linda Ryttlefors, kommunikationschef Uppsalahem, 0730-488959, linda.ryttlefors@uppsalahem.se
Fredrik Annell Berger, vd Brink och Berger mail: Fredrik@brink-berger.se