2016 har Uppsalahem tilldelats Fastigopriset. Fastigo, som är fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation, lyfter fram Uppsalahems brinnande engagemang för att locka unga till fastighetsbranschen genom att öppna dörrarna och visa vilken variation av yrken som finns. Detta gynnar inte bara Uppsalahem utan hela branschen.

– Vi är stolta och glada att tilldelas Fastigopriset för vårt arbete med unga. Vi har arbetat strategiskt för att attrahera ungdomar sedan tidigt 2000-tal, eftersom vi anser att detta är en överlevnadsfråga. Hela företaget står bakom arbetet och jag skulle vilja påstå att vi täcker in varenda del, från barn till unga akademiker, säger Anna-Lena Lehto, personalchef på Uppsalahem.

Genom att finnas på mässor, ta emot sommarjobbare, vara engagerade i unga företagare och mycket annat har Uppsalahem kontakter med cirka 10 000 unga varje år. Några hundra av dessa arbetar sedan på ett eller annat sätt på Uppsalahem.

– Att just Uppsalahem får priset för att locka unga till fastighetsbranschen känns helt naturligt och välförtjänt. Företaget har under många år tagit emot bland annat traineer, lärlingar, praktikanter, praoelever och sommarjobbare. På så sätt har de skolat in dem mot en framtid i fastighetsbranschen, säger Mona Finnström, vd på Fastigo.

Fastigopriset delas i år ut för sjunde gången. Syftet är premiera arbetsgivare som arbetar aktivt att synliggöra fastighetsbranschen som en attraktiv bransch att arbeta i.

För mer information:
Anna Lena Lehto, HR-chef, annalena.lehto@uppsalahem.se, 018-727 34 21.

Juryns motivering till att Uppsalahem står som vinnare: Uppsalahem visar ett brinnande engagemang för att locka unga till fastighetsbranschen. Företaget arbetar långsiktigt, innovativt och på bred front genom att öppna dörrarna och visa den variation av yrken som finns. Uppsalahems arbete.

 

Pressbild

Anna Lena Lehto, hr-chef

 Ladda ner högupplöst bild