Energibesparingsprojektet Skåneinitiativet har förenat 105 allmännyttiga bostadsbolag över hela Sverige. Totalt har 400 000 lägenheter varit anslutna och gemensamt lyckats minska energianvändningen med 17 % mellan 2007 och 2016. Tomas Nordqvist, energiansvarig på Uppsalahem, blev utnämnd till Skåneinitiativets föregångsfigur.

Tomas Nordqvist är ansvarig för Uppsalahems energistrategi och projektchef för energibesparingsinitiativ. Han har varit djupt engagerad i energifrågor sedan starten på Uppsalahem 2011 och är expert i flertalet nationella energiutredningar. Vid SABOs konferens Energikicken i Örebro blev Tomas utnämnd till Skåneinitiativets föregångsfigur för sitt engagemang:

"Den här eldsjälen brinner för energifrågor och inspirerar andra i rollen som föreläsare och handledare. Han delar gärna med sig av sina kunskaper och erfarenheter både internt i företaget genom att involvera många i energiarbetet och till andra utanför det egna företaget"

– Jag är otroligt stolt över Tomas och det målinriktade arbete vi på Uppsalahem gör för att dagligen minska vår energianvändning, säger Stefan Sandberg, vd på Uppsalahem.

Uppmärksammat utomlands

Skåneinitiativet har även uppmärksammats av omvärlden. Det blev en av årets finalister i tävlingen E-prize, som tidningen Veckans affärer och energibolaget Eon står bakom. Skåneinitiativet fick också ett hedersomnämnande i tidningen Miljö & Utvecklings miljöstrategitävling, som delades ut av klimatminister Isabella Lövin häromveckan.

 

För frågor:
Tomas Nordqvist, energiansvarig Uppsalahem, tomas.nordqvist@uppsalahem.se 018-727 37 67