Nu ska vi dra om elen i din lägenhet till en ny modern standard. Det innebär att vi kommer att byta ut alla elkablar både i väggarna och de kablar som du ser. Du kommer även att få nya lamputtag, strömbrytare och doslock.

Det företag som kommer hem till dig för att dra om elen heter Bravida. 
När de kommer hem till dig ska de dra om all el din lägenhet det innebär att alla elkablar kommer att bytas ut. Även bakom kyl och frys. I samband med det kommer du att få nya strömbrytare och doslock samt nya moderna uttag för dina taklampor. Här kan du läsa mer om varför elen behöver renoveras i våra hus.

Töm ditt badrumsskåp på tillhörigheter då badrumsskåpet byts ut i samband med omdragning avl el. Om du har badrum samt separat toalett byts endast badrumsskåpet i badrummet.

Vi tillhandahåller fast belysning i kök samt badrum.

Inför vårt besök behöver du se till att samtliga eluttag och strömbrytare är åtkomliga för elektrikerna, genom att:

  • Flytta undan sådant som eventuellt blockerar eluttag samt strömbrytare så elektrikerna kommer åt att arbeta
  • Töm gärna kylskåpet på sånt som inte behöver stå kallt så är det enklare för våra elektriker att flytta ditt kyl- och frysskåp.
  • Se till att inga saker står på spisen då denna behöver dras fram
  • Ta ned taklampor så att uttagen är åtkomliga. Du kommer att få nya takuttag(inte likadana som de nuvarande). Se till att golvytan under takuttaget är fri från möbler så en stege kan placeras där
  • Ta ur alla saker ur ditt befintliga badrumsskåp
  • Töm hatthyllan 

Hur lång tid tar arbetet?

Arbetet kommer att ta 1 dag och under denna dag kommer din lägenhet att vara strömlös. Se till att öppna kyl och frys så lite som möjligt så håller sig matvarorna.

Tänk på att!

För att kunna koppla in dina taklampor efter att vi i bytt elen i din lägenhet behöver du köpa nya jordade lamppropp/takkontakter med kabel, det gör du exempelvis på Ikea. 

Eventuella egna dimmrar tas bort, så märk tydligt upp om du vill att dessa ska lämnas kvar i lägenheten. Observera att omdragning av el innefattar ej egna installationer.

Ladda mobiler och datorer innan vi kommer då du kommer att vara utan ström och internet. Ett tips är att spendera dagen i vår lokal på Granitvägen 6, där finns internet, tillgång till kök och toalett. Hör av dig till oss för att få koden.

Lägg nyckel i tuben om du inte är hemma denna dag.