Täljstenen 3

I utkanten av stadsskogen i Eriksberg ligger det populära bostadsområdet Täljstenen. Här bor du naturnära i bostäder byggda på 1960-talet, med all närservice i området.

Eriksberg är ett populärt område ungefär 4 kilometer från centrala Uppsala med gröna gårdar och trivsamma miljöer för lek, möten och umgänge. Under 2011 invigdes Sveriges första Parkourbana i området. Dessutom finns det en seniorlekplats vilket ger äldre möjlighet att umgås i samma område som yngre samtidigt som muskler och motorik tränas på redskapen. I detta område planerar vi att bygga om, men du har möjlighet att renovera din bostad. Kontakta ditt distriktskontor för mer information.

Klicka här för att se din områdeskarta: där hittar du tvättstuga, återvinning, parkering med mera.

Områdesbilder

I närområdet

Täljstenen 1

På Västertorg, områdets lokala centrum, har du all närservice samt vårdcentral och apotek, för barnfamiljen finns skola upp till högstadium. I området finns lekplatser och grönområden för barnen och det finns även en kvarterslokal för dig som hyresgäst.Täljstenen ligger nära Hågadalens naturområden vilket ger stora möjligheter för utomhusvistelse och motion.Trots det naturnära läget är det inte långt in till centrala Uppsala och kommunikationerna är goda med stadstrafikens bussar och cykelvägar som går in till centrum.

Adresser: Täljstensvägen 1 B-11 och 2-16. (Se karta)

Hustyper: Flerbostadshus. 

Lägenhetsstorlekar: 1-5 rum och kök.

Byggnadsår: 1960-1961. 

Renoveringsår: 1999-2001 renoverades badrummen.

Antal våningar: 4 och 7.

Antal lägenheter: 411.

Hiss: Hiss finns endast på Täljstensvägen 1B.

Balkonger: Ja. 

Internet, tv och telefoni: Fiber genom Open Universe.

Hushållsel: Ingår ej i hyran. 

Varm- och kallvatten: Ingår i hyran.

Värme- och ventilation: Vi erbjuder en inomhustemperatur på 20 grader, temperaturen kan bli högre under de varmare månaderna på året. Läs mer om  ventilation och  inomhustemperatur.

Förråd: Nätförråd finns i källare.

Tvättstuga: Finns vid Täljstensvägen 3, 4, 7, 11 och 14.

Miljöstuga: Finns vid Täljstensvägen 5, 6, 7, 10, 14 och 16.

Grillplats: Finns på Täljstensvägen 2-6 och 7-9.

Garage, p-plats: P-platser med eller utan el samt garage under husen. Hyrs separat. 

Kvarters- eller gemensamhetslokal: Finns vid Täljstensvägen 1 B och hyrs genom hyresgästföreningen.

Övrigt: I området finns en lekplats för seniorer, på Täljstensvägen 5-7 samt en parkorbana för barnen.Övriga gårdar har lekplatser.