Omkring 20 hyresgäster i Frodeparken har varit aktiva i projektet. Här ger en av deltagarna sina bästa klimattips och berättar vad hon har lärt sig av Klimaträtt.

Katarinas bästa klimattips är att våga äta vegetariskt och pröva nya maträtter!

Hur lever du klimaträtt?
Det gör stor skillnad att jag cyklar till jobbet. Jag glömmer till och med att vi har en bil. Då har man kommit ganska långt i tänkandet, från att när vi bodde på landet ha kört bil varenda dag och ibland många gånger per dag. Sen att vi inte äter kött längre. Det är helt och hållet sonens favör. Jag har alltid älskat vegetarisk mat, men jag har aldrig tagit steget att bli vegetarian. Så den vegetariska maten och transporter.

Vad har du lärt dig av Klimaträtt?
Helheten tror jag. Det handlar inte bara om att bara källsortera, det är många olika led. Jag har också lärt mig att det ger effekt, det går att förändra. Vi behöver inte vara strutsen och stoppa huvudet i sanden och tänka att det är kört allting. Jag tror jag låg på 12,7 ton när vi flyttade in. Nu ligger jag mellan ett och två ton i genomsnitt.

Vilket är ditt bästa klimattips?
Våga äta vegetariskt! Våga pröva saker. Det är inte så avancerat och konstigt. Våga bo i stan! Handla mat, transporter, det blir lättare att göra klimaträtt. Behöver jag något på apoteket så går jag ner till apoteket, inga onödiga transporter.

 

I decemeber intervjuades Katarina av 24UNT, se inslaget här:

http://unt.se/4016774