Omkring 20 hyresgäster i Frodeparken har varit aktiva i projektet. Här ger en av deltagarna sina bästa klimattips och berättar vad han har lärt sig av Klimaträtt.

Niklas tycker att den viktigaste förändringen man kan göra är att åka kollektivt. 

Vilket är ditt bästa klimattips?

Att ta vara på matrester. Det blir inte bara en miljövinst utan även en vinst i plånboken eftersom man behöver handla mindre. Dubbelvinst! Och att inte kasta bort något så fort det går sönder. Att laga kläder och saker istället för att slänga dom. Det är en ganska enkel förändring man kan göra.

Vilken är den viktigaste förändringen man göra för att leva mer klimaträtt?

En viktig förändring att åka kollektivt. Det gör stor skillnad. Dom gånger jag har använt bil har vi märkt att jag har fått ett större avtryck i appen, av ganska lite bilåkning. Så om man kan åka kollektivt är det mycket bättre. Skära ner på mängden nötkött är något som är viktigt att göra. Man behöver inte bli helt vegetarian, men att skära ner på nötkött, det är det värsta köttet för klimatet.

Vad har du lärt dig av Klimaträtt?

Att det finns mycket nyanser. Det är allra bäst med protein från bönor, men fortfarande ganska bra med vegetariska substitut. Kyckling och gris är lite sämre, men inte alls lika dåligt som nötkött. Det är inte svart och vitt! När det gäller transporter, tåg är jättebra men buss är också ganska bra. Bättre än bil och flyg. Man kan göra saker i små steg och det gör ändå skillnad.