Under våren har Uppsalahem arbetat med att skapa Mötesplats Gottsunda vid en utomhusscen i Stenhammarsparken. Med start i sommar kommer mötesplatsen vara full med aktiviteter och roliga event riktade mot barn och familjer. Nu är det dags för invigning med sång, dans, Bamse, Kaj Krokodil och fika med kommunalråd Erik Pelling och Uppsalahems ordförande Elnaz Alizadeh.

Runt en nybyggd scen i parken, kommer Uppsalahems mötesvärdar, ungdomar rekryterade från Gottsunda och Valsätra, att ordna roliga olika aktiviteter. Tillsammans med mötesvärdarna och inbjuda gäster och föreningar, kommer besökarna kunna spela kubb, och badminton, soft tennis, grilla, leka och dansa. Parken ska vara en trygg och levande miljö för alla unga, men ur ett jämställdhetsperspektiv har stor vikt lagts vid att intressera tjejer till aktiviteterna. Friskis & Svettis kommer regelbundet att hålla i familjegympa och även cirkus- och dansföreställningar kommer att hållas under sommarveckorna. Parken är bemannad från den 6/6-10/9, onsdagar-söndagar, klockan 15.00–20.00.

Invigning

Tid och plats: onsdagen den 6 juni mellan kl. 13.00 i Stenhammarsparken i Gottsunda. Aktiviteter mellan 12-17, hela schemat finns på www.uppsalahem.se/motesplatsgottsunda.

Fakta om Mötesplats Gottsunda:

Med Mötesplats Gottsunda vill Uppsalahem möjliggöra enkla möten och minska den sociala oro som finns i Gottsunda. Området har utnämnts till ett "särskilt utsatt område" av polismyndigheten och Uppsalahem ingår i kommunens handlingsplan i att förebygga och vända den negativa utvecklingen. Som största fastighetsägare i området tar Uppsalahem ett stort ansvar och engagemang genom att skapa Mötesplats Gottsunda. Projektet finansieras av Uppsala kommun.

Stenhammarsparken kommer att vara basen för Mötesplats Gottsunda med ljusinstallationer och aktiviteter efter årstiderna riktade till barn och unga. Projektet träcker sig över två år och målet är att göra skillnad på lång sikt och samtidigt bidra till minskade samhällskostnader.

Frågor och mer information:
Angelique Prinz Blix, projektledare Uppsalahem angelique.prinz.blix@uppsalahem.se 0725-96 90 53