En fin och välskött balkong eller uteplats är en fantastisk oas och värdesätts av många! Men tänk på att visa hänsyn till dina grannar och ta ansvar för skötseln.

Balkong

När du planterar blommor i dina blomlådor, kom ihåg att de ska sitta på insidan av balkongräcket. Tänk på grannen under dig om du exempelvis vattnar blommorna eller hänger upp tvätt. Det är inte tillåtet att skaka mattor eller sopa undan smuts ut över balkongkanten. Om du vill sätta upp en parabolantenn eller någon annan typ av utomhusantenn behöver du kontakta ditt distriktskontor.

Uteplats

När du hyr en lägenhet med uteplats skriver du på ett så kallat markavtal för att du som hyresgäst ska vara medveten om vad du behöver sköta om. Vanligtvis är det att klippa gräsmattan, ta hand om befintligt staket eller skärmväggar, beskära buskar och ha det allmänt välvårdat. Det är till exempel viktigt att vara uppmärksam på hur rötter växer, så att de inte förstör hus eller underliggande garage. Är du osäker på vad som gäller för dig kan du kontakta vårt kundcenter så hjälper vi dig med dina frågor.

Om du vill sätta upp ett partytält, en paviljong eller liknande på din balkong eller uteplats behöver du kontakta ditt distriktskontor.

Student

För dig som är student och bor på Väktargatan eller Djäknegatan låghus finns särskilda regler kring uteplatsen. Under fliken Studentstaden kan du läsa mer om hur du sköter om din uteplats.

Tips och råd

Vill du veta mer om hur du underhåller och inreder din uteplats, läs mer här