Om du vill ha persienner hemma kan du själv sätta in det i dina fönster, det ingår inte som standard i våra bostäder. Eftersom det inte är standard i våra bostäder kan du inte beställa det av oss.

Om du väljer att sätta in egna persienner, kom ihåg att du också tar på dig ansvaret för om de skulle gå sönder eller behöver bytas. Finns det redan persienner eller markiser när du flyttar in övertar du ansvaret från tidigare hyresgäst.

Skulle du vilja ha markiser till din bostad, måste du först kontakta oss på Uppsalahem. Ställ en fråga i boendeappen, så återkommer vi.


Tänk på det här:

Det är bra att montera ljusa persienner eftersom mörka persienner kan göra så att glaset spricker när det blir varmt. Då blir det du som får stå för kostnaden vid fönsterbyte.

Om du bor i ett nybyggt hus, från 2000-talet och framåt, fråga alltid oss innan du sätter upp persienner, vissa klimatsmarta fönster tål inte persienner.

Vill du montera markis?

Innan du monterar en markis kan du rådfråga ditt distriktskontor vad som gäller just i ditt område och för att få tillstånd.