Dina hyresavier skickas ut till dig cirka två veckor innan hyran ska vara betald.

Hyresavin finns på Mina Sidor

När du loggar in på Mina sidor kan du se dina senaste hyresavier. Där hittar du även det OCR-nummer som du behöver om du betalar via din internetbank. Du kan också se historik och om en faktura är registrerad som betald eller inte.

Pappersavi

Om du inte vill få en pappersavi i brevlådan varje månad kan du enkelt kontakta oss via formuläret Ställ en fråga på Mina Sidor eller direkt i appen. Vår ekonomiavdelning tar då bort utskicket. Du hittar dina hyresavier digitalt på Mina Sidor och i appen. Du kan även beställa e-faktura genom din internetbank.
Här kan du läsa mer: https://www.uppsalahem.se/kundtjanst/vanliga-fragor/elektronisk-faktura/ 

Sms-påminnelse

Ett sms skickas ut till dig några dagar efter sista inbetalninsdag om du inte betalat hyran innan sista dagen på månaden. 

Om du har betalat in hyran på en lördag, söndag eller röd dag och får ett sms kan det bero på att pengarna inte ännu kommit in på Uppsalahems konto. 

Om du betalat in för lite pengar, tex 7667 kr istället för 7676 kr, så får du också ett sms med påminnelse om att inbetalning saknas. Då kan du logga in på Mina sidor för att se hur mycket pengar som saknas. Tänk på att det kan ta upp till 1-3 arbetsdagar innan pengarna kommit in till oss och Mina sidor blivit uppdaterad. 

Inkassokrav

Det är mycket viktigt att hyran betalas i tid. En saknad hyresavi är inte en godtagbar ursäkt för en sen hyresinbetalning.

Om du inte betalat hyran i tid får du ett inkassokrav från vårt inkassobolag Visma med en kostnad för inkassokrav 180 kronor samt dröjsmålsränta. Om du inte betalar hyran inom 8 dagar efter att du fått inkassokravet skickar Visma en ansökan om betalningsföreläggande till Kronofogden.
Kontaktuppgifter till Visma: 0771-23 24 02, kontakt.vfs.se@visma.com