Våra seniorbostäder är till för dig som är 65 år eller äldre. Självklart behöver inte alla i hushållet vara fyllda 65 år.

I och kring seniorboendet har vi satsat mycket på tillgänglighet. Boendet passar dig som inte vill tänka på bostadsskötsel eller renovering och som vill bo bekvämt - länge! Tillgänglighet i bostäderna innebär bland annat att husen har hiss, badrummen är anpassade för dig som har svårt att röra dig, det finns inga eller låga trösklar i bostaden och ingången är lättåtkomlig med bil.

Alla boende ska lätt kunna ta sig in och ut ur sina bostäder. I ett par av Uppsalahems seniorboenden finns gemensamhetsutrymmen där man kan umgås med grannarna och besökare, några har tillgång till restaurang eller café i närheten.

Våra seniorboenden

Gotlandsresan - Sävja 
Klockarlunden - Luthagen 
Kastanjegatan - Sala backe 
Trasthagen - Sunnersta 
Två Torn 1 - Luthagen
Äretunavägen - Storvreta
Valthornsvägen - Gottsunda

Seniorboende med gemensamhetslokal

Du som är boende i Två Torn 1, Luthagen har tillgång till en gemensam lokal som inbjuder till umgänge med de andra boende. Det finns möjligheter att äta tillsammans och det finns en värd eller värdinna på plats för att främja gemenskap och aktiviteter. 

I seniorboendet finns bekvämligheter så som hiss från mark-, eller källarplan, rullatorförråd, tvättmaskin i den egna bostaden, induktionshäll och inbyggnadsugn i kök. Badrummen är anpassade för dig som har svårt att röra dig, det finns inga eller låga trösklar i bostaden. Vi kan erbjuda bostäder i storlekarna 1-3 rum och kök (mellan 42 och 84 kvm). I huset finns tillgång till närservice vid Mimmi Ekholms plats. 

Hemtjänst i seniorbostäder

Du som bor i en seniorbostad och som på grund av nedsatt fysisk förmåga är i behov av stöd och hjälp kan ansöka om hemtjänst eller trygghetslarm. Hemtjänsten beviljas utifrån dina individuella behov och kan omfatta service och omvårdnadsinsatser. Du ansöker om hemtjänst hos Uppsala kommun 018-727 00 00 eller besök Uppsala kommuns webbplats.

Så här söker du seniorboende