Kastanjen 3

Kastanjen är ett av Salabackes nyaste områden. Området är rökfritt vilket innebär att lägenheterna, balkonger, uteplatser samt gården är rökfri. 

Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. På gården finns en lekplats för barn och en boulebana för de äldre.

Området är lite unikt för Uppsalahems del då det finns bostäder för Uppsalabor i flera åldersintervall - ungdomslägenheter för dig som inte fyllt 26 år, vanliga lägenheter för alla och seniorlägenheter som är för dig som passerat 65 år.

Klicka här för att se din områdeskarta: där hittar du tvättstuga, återvinning, parkering med mera.

områdesbilder

I närområdet

Kastanjen 5

I Salabacke har man nära till Brantingstorg med matbutiker, bageri, apotek, tandläkare, bibliotek, frisör, restauranger och caféer. Det är ca 1,5 km till Gränby centrum och ca 2,5 km till Stora torget.

 

Fakta

Adresser: Kastanjegatan 2-10, Årstagatan 21A-21B, Hjalmar Brantingsgatan 48A-48C (se karta).

Hustyper: Fyra flerfamiljshus.

Lägenhetsstorlekar: 1-5 rum och kök.

Byggnadsår: 2012-2013.

Antal våningar: 4-5 våningar.

Antal lägenheter: 118 totalt varav 28 st är ungdomslägenheter, 36 seniorlägenheter och 54 är öppna för alla åldrar att söka.

Hiss: Ja.

Balkonger: Ja.

Marklägenheter med uteplatser: Ja.

Internet, tv och telefoni: Fiber genom Open Universe.

Hushållsel: Ingår ej i hyran.

Varm- och kallvatten: Ingår ej i hyran. Inviduell mätning.

Värme- och ventilation: Vi erbjuder en inomhustemperatur på 20 grader, temperaturen kan bli högre under de varmare månaderna på året. Läs mer om ventilation och inomhustemperatur.

Tvättstuga: Ja, det finns två tvättstugor på Hjalmar Brantingsgatan 48C.

Digital tvättstugebokning: Ja, bokningssystemet gör det möjligt att boka din tid via vår hemsida.

Förråd: Finns till alla lägenheter och är belägna i källaren på hus A, B och C. Barnvagnsrum och cykelrum finns. Rullatorförråd finns för seniorerna på Kastanjegatan 6, 8 och 10.

Miljöstuga: Ja, ena ligger mellan Kastanjegatan 4 och 6, den andra ligger mellan Kastanjegatan 2 och Årstagatan 214A.

Garage, p-plats: 60 garageplatser finns att hyra i källarvåningen på hus C och D.

Övrig information: Alla lägenheter har förberetts för installation av tvättmaskin och torktumlare. Lägenheterna som har 1 rum och kök har dock endast förberett för bänkdiskmaskin, ej golvansluten. Seniorlägenheterna har tvättmaskin och torktumlare installerat i badrummen. Köken är inredda i vitt och håller hög standard med exempelvis spis med häll. Alla hem har en ljus färgsättning i bruten vit med ekparkett samt klinkergolv i badrum och hall. Fönster och dörrar är vitmålade och socklar är av trä. Helkaklade badrum med dusch. Köken är utrustade med ugn i högskåp och induktionshäll.