I våra bostäder kan du se TV på olika sätt beroende på var du bor. Det vanligaste är via Uppsalahems fibernät. Men tjänster som går via telenätet, så kallad ADSL-uppkoppling, finns även kvar på en del av våra områden.

Är din lägenhet ansluten till Uppsalahems öppna fibernät så har du större valmöjligheter när du ska välja leverantör av internet-, telefoni- och TV-tjänster. Du hittar alla tjänsteleverantörer på Open Universe portalsida. För att använda tjänsterna behöver du teckna ett abonnemang hos en tjänsteleverantör.

Har du fiber via Open Universe i din bostad ingår en internettjänst på 0,5 Mbit/sek. Det ingår även ett baspaket med sex digital tv-kanaler, men för att se dessa behöver du teckna ett avtal med en tjänsteleverantör eller köpa en digital TV-box.

Basutbudet 

Det digitala basutbudet (Must Carry) som ingår när du bor hos Uppsalahem är SVT1, SVT2, SVTB, SVT24, Kunskapskanalen och TV4. Observera att det krävs en digitalbox även för att ta del av basutbudet. Den digitala TV-boxen tillhandahålls eller köps via en tjänsteleverantör. Kontakta Open Universe för mer information om vilka tjänsteleverantörer som finns i ditt område.

Fler TV-kanaler

Vill du se fler kanaler än vad som erbjuds i basutbudet kan du se efter vilken tjänsteleverantör i fibernätet som har bäst erbjudande på de kanaler som just du är intresserad av.

Det behövs en TV-box till varje TV-apparat för att kunna se på traditionell TV via fibernätet. Erbjudanden i det öppna fibernätet kan variera mellan olika tjänsteleverantörer och kampanjperioder. Du hittar alla leverantörer via uppsalahem.openuniverse.se.

När det inte fungerar

Om du har frågor eller om du får problem med ditt bredband, IP-telefoni- eller TV-tjänst så kontakta den tjänsteleverantör du tecknat avtal med. 

Så här gör du

Om du är osäker på hur du ska göra kan du följa vår guide.

LÄS MER OCH BESTÄLL