Arkitekten 3

Arkitekten är ett lugnt och trivsamt område ungefär två kilometer från Uppsala centrum. Här bor du nära Byggmästarparken och dess fina promenadstigar.

Runt bostäderna finns gröna gårdar med cykel- och promenadvägar. Under slutet av 2000-talet satsade Uppsalahem stort på att göra gårdarna än mer trivsamma. Området stamrenoverades 1995. I samband med stamrenoveringen byggdes ytterligare en våning på och fönstren byttes ut mellan 2009 och 2011.

Klicka här för att se din områdeskarta: där hittar du tvättstuga, återvinning, parkering med mera.

Områdesbilder

I närområdet

Arkitekten 4

I närheten av området ligger Brantingstorg med all närservice. Inte långt bort ligger köpcentret Gränby centrum. För barnfamiljer finns det förskola och skola. Du bor med gångavstånd till Uppsala centrum och området har därtill, goda bussförbindelser och cykelvägar. 

 

 

Fakta

Adresser: Verkmästargatan 4-6, Apelgatan 15-21. (Se karta)

Hustyper: Flerbostadshus.

Lägenhetsstorlekar: 1-4 rum och kök.

Byggnadsår: 1956.

Renoveringsår: Stamrenovering 1995 samt nya fönster 2010.

Antal våningar: 4-5.

Antal lägenheter: 321.

Hiss: Ja.

Balkonger: Ja, flera av lägenheterna har balkong men inte alla.

Internet, tv och telefoni: Fiber genom Open Universe.

Hushållsel: Ingår ej i hyran.

Varm- och kallvatten: Ingår i hyran.

Värme- och ventilation: Vi erbjuder en inomhustemperatur på 20 grader, temperaturen kan bli högre under de varmare månaderna på året. Läs mer om ventilation och inomhustemperatur.

Tvättstuga: Ja, finns i samtliga punkthus på Apelgatan 15-21 samt på Verkmästargatan 4B, 6A, 6D och 6F-G. Grovtvättstuga finns på Apelgatan 21B, Apelgatan 15B samt Verkmästargatan 6D.

Förråd: Ja, nätförråd finns i källaren. Cykelrum finns i alla punkthus på Apelgatan 15-21 samt i en fristående byggnad mitt emot Verkmästargatan 4.

Miljöstuga: Ja, finns på Apelgatan 21 A-B och Verkmästargatan 4-6.

Grillplats: Ja, finns en grillplats vid Apelgatan 21B.

Garage, p-plats: Ja, parkeringsplatser med och utan el finns att hyra separat. Gästparkering finns.

Kvarters- eller gemensamhetslokal: För boende på gården finns en kvarterslokal att hyra på Verkmästargatan 6E som hyrs ut via den lokala hyresgästföreningen på gården. Kontaktuppgifter finns i trapphuset.