Bokning av tvättid görs utanför din tvättstuga. Om din tvättstuga är ansluten till det digitala bokningssystemet kan du även boka via vår webbplats under Mina sidor.

När du loggar in på Mina sidor och väljer "Boka tvättid" framgår det om du har möjlighet att boka digitalt eller inte. I förnyade eller nyproducerade bostadsområden finns det betaltvättstugor att använda. Kostnaden för tvättpassen debiteras per timme i efterskott, på din hyresavi.

Innan du lämnar tvättstugan

Du och dina grannar ansvarar gemensamt för att tvättstugan är ren och att den känns trevlig att använda. Nästa hyresgäst ska inte behöva städa efter dig. När du tvättat klart, torka av maskinerna både ut- och invändigt, töm och rengör eventuella filter, tvätta golvet, kasta tomma tvätt- och sköljmedelsförpackningar. Inne i tvättstugan sitter tydliga städinstruktioner som du kan följa innan du avslutar ditt tvättpass.

Tvätta mattor

Mattor och filtar ska tvättas i tvättmaskiner som är avsedda för grövre material och inte i en vanlig tvättmaskin. I några av våra bostadsområden finns det tillgång till grovtvättstugor och här kan du tvätta t.ex. en matta.