Uppsalahem hyr endast ut bostäder till privatpersoner för stadigvarande och permanent boende. Det innebär att du som har sökt bostaden även ska bo i den. Juridisk person eller företag kan inte vara bostadssökande eller hyra bostäder.

Ny hyresgäst?

Du som blir erbjuden en bostad via Uppsala bostadsförmedling måste uppfylla våra kriterier för nya hyresgäster. En kreditupplysning görs på den sökande.

  1. Den sökande ska vara fyllda 18 år.
  2. Kreditupplysning görs på samtliga nya sökanden. Ny sökande får inte ha:
    • två eller fler betalningsanmärkning
    • aktuell skuld till Uppsalahem eller annan fastighetsägare
    • skuld hos Kronofogdemyndigheten
  3. Den sökande ska vid förfrågan kunna visa goda referenser från tidigare egna boenden. Det är inte tillåtet med två eller flera sena betalningar under den senaste tolvmånadersperioden. Det är heller inte tillåtet med skulder och/eller övrig misskötsamhet.
  4. Den sökande ska ha för avsikt att använda lägenheten som permanentbostad samt stadigvarande bo och vara folkbokförd i lägenheten. På begäran ska den sökande därför kunna intyga att hyreskontrakt till annan hyresrätt eller eventuellt äganderätt i annan permanentbostad, som bostadsrätt eller villafastighet, har upphört eller kommer att upphöra i nära anslutning till tillträdet till den nya bostaden hos Uppsalahem.

Uppsalahems riktlinje för uthyrning