Johannesbäcksgatan

I området Gröna gatan finns huset som länge var känt som Europas längsta sammanhängande huskropp. Huset sträcker sig från Brantingstorg mot Johannesbäcksgatan och skapar en stor grön innergård.

De flesta lägenheterna i bostadsområdet är på 1-2 rum och kök, men även större lägenheter finns. Bostäderna ligger kring stora bilfria gröna gårdar och parkområden.

Under 2000-talet renoverades stammar och badrum i lägenheterna på Johannesbäcksgatan med adress 56A-78I. Sedan 2009 började sedan en total förnyelse av resterande lägenheter från Gröna Gatan ner till Brantingstorg och de planeras att färdigställas under 2015.

För hyresgästerna finns många grönområden och aktiviteter. På innegårdarna är lekplatser för barnen fördelade över hela området och vid Gröna gatan finns en boulebana. I området finns promenadstråk och i närheten finns det stora grönområdet Källparken.

Klicka här för att se din områdeskarta: där hittar du tvättstuga, återvinning, parkering med mera.

Områdesbilder

I närområdet

Gröna Gatan 3 2

Som boende på Johannesbäcksgatan har du nära till all närservice på Brantingstorg med matbutiker, bageri, apotek, tandläkare, bilblotek, frisör, resturanger och cafeér. Vid Brantingstorg finns även ett av Uppsalahems distriktskontor. Det är ca 1,5 km till Gränby centrum och ca 2,5 km till Stora torget.

Fakta

Adresser: Johannesbäcksgatan 56A - 78J. (Se karta)

Hustyper: Flerbostadshus.

Lägenhetsstorlekar: 1-4 rum och kök.

Byggnadsår: 1952-55.

Renoveringsår: 2009-2010: Fullrenovering av Johannesbäcksgatan 48A-B, 54A-C samt 50 och 52. 2007-2009: Stamrenovering av Johannesbäcksgatan 56A-78I.

Antal våningar: 3-4.

Antal lägenheter: 350.

Hiss: Nej.

Balkonger: Ja. Det finns även vissa lägenheter som har en fransk balkong.

Internet, tv och telefoni: Fiber genom Open Universe

Hushållsel: Ingår ej i hyran.

Varm- och kallvatten: Ingår i hyran på adresserna Johannesbäcksgatan 56A-78I. Övriga adressen har inviduell mätning.

Tvättstuga: Ja, finns på Johannesbäcksgatan 78H, 70A, 62A och 60D. För hyresgäster i de ombyggda/förnyade lägenheterna gäller den fristående betaltvättstugan på Johannesbäcksgatan 60D och Gröna Gatan 18.

Digital tvättstugebokning: Ja, bokningssystemet gör det möjligt att boka din tid via under mina sidor.

Förråd: Ja, förråd finns på vind och vissa lägenheter har ett eget lägenhetsförråd i källaren. På området finns möjlighet att hyra ett extra förråd via vår hemsida. Barnvagnsrum och cykelrum finns.

Miljöstuga: Ja, finns vid Johannesbäcksgatan 60A.

Grillplats: Ja, finns på Johannesbäcksgatan 54 samt Johannesbäcksgatan 64.

Garage och p-platser: Ja, garage och parkeringsplatser med och utan el finns att hyra separat. Gästparkering finns.

Kvarters- eller gemensamhetslokal: För boende på gården finns en kvarterslokal att hyra på Johannesbäcksgatan 64A som hyrs ut via den lokala hyresgästföreningen på gården.

Klicka här för att se din områdeskarta: där hittar du tvättstuga, återvinning, parkering med mera.

Områdeskarta som PDF