Fönstren i området Marmorvägen 6-16, är gamla och behöver nu renoveras. I samband med det kommer även fasaderna att tvättas på husen.

Fönsterrenoveringen kommer ge dig en bättre inomhusmiljö och kommer även innebära en minskning av våra klimatavtryck genom att öka energieffektiviteten i husen. Renoveringsarbetet kommer att pågå under 2024 fram till slutet av 2025.

Arbetet kommer att börja på Marmorvägen 6 och sen göras etappvis, ett hus i taget. Innan vi kommer hem till dig och till ditt hus kommer du att få mer information om hur det här kommer att påverka dig, dels genom information i trapphuset samt en mer exakt tidpunkt för fönsterrenoveringen i din lägenhet.


Hur kommer fönsterrenoveringen gå till?

Dina befintliga träfönster kommer att tas ut temporärt för renovering på verkstad. Under den här tiden kommer vi att montera fönsterskydd i din lägenhet för att minimera eventuella störningar. Förvänta dig att fönsterskydden sitter uppe i cirka 2 veckor.

Fönstren kommer att genomgå skrapning, målning och får nya isolerglas. När fönstren är färdiga återmonteras de och målas. Målning av fönsterkarmen kommer att utföras från utsidan via en ställning på fasaden.

Har du frågor?

I dagsläget är det här den information vi har och kan dela med oss av. Vi kommer att återkomma till dig med mer information framöver. I god tid innan renoveringen av fönstren i din lägenhet kommer du ha fått all information du behöver.

Uppsalahem samarbetar med Vaksala Måleri och Ryds Glas för att genomföra fönsterrenoveringen.