Tävla mot andra hushåll i hela Sverige och minska ditt avfall med hälften under ett års tid. Vi söker nu olika hushåll som vill bli Minimeringsmästare, allt från familjer och kollektiv till singel- och parhushåll. Hushållen som blir uttagna får föreläsningar och utmaningar på olika teman, och ska samtidigt sprida sina erfarenheter via sociala medier. Ansök innan 15 september!

Antar du utmaningen?

Kan ett vanligt hushåll minska sitt avfall med hälften under ett års tid? Anta utmaningen och bli Minimeringsmästare! Under ett år får hushållen som deltar föreläsningar och utmaningar på fem olika teman:

  • Hållbar konsumtion
  • Matsvinn
  • Farligt avfall
  • Delningstjänster (dela saker med andra)
  • Textil

Utmaningarna kan till exempel vara att testa second hand eller laga mat på rester, och hushållen ska samtidigt sprida sina erfarenheter via sociala medier. Hushållen får poäng bland annat för hur de genomför sina utmaningar och hur mycket de minskar sitt avfall.

Vem kan delta?

Alla typer av hushåll kan ansöka om att vara med: ensamhushåll, familjer, kollektiv och par. Ni behöver bor i Uppsala kommun och gärna hos oss på Uppsalahem. Anta Klimatsmart vardagsutmaning och ansök om att bli Minimeringsmästare!

Vad är minimeringsmästarna?

Minimeringsmästarna är en nationell tävling för hushåll som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och klimatavtrycket. Tävlingen börjar i september och drivs av Göteborgsregionen, med stöd från Avfall Sverige. Nu öppnar tävlingen även för hushåll i Uppsala.

Vi på Uppsalahem kommer tillsammans med Uppsala Vatten att hålla i de träffar som är i Uppsala. Det kommer bjudas på mat på de olika tematräffarna och du får chans att vinna fina priser som hänger ihop med hållbarhet, det kan vara allt från presentkort på affärer som har ett hållbart koncept till grön matkasse. Du kommer dessutom att lära känna andra deltagare som också är med i tävlingen för att utbyta tips och erfarenheter.

Anmäl dig på Minimeringsmästarna innan den 15 september www.minimeringsmastarna.se/anmalan