Bäcklösa är en växande stadsdel som knyter ihop de centrala delarna av Uppsala med de södra delarna. Här har vi byggt 99 hyresbostäder i form av 1-3 rum och kök. Ett utmärkt alternativ för det första egna boendet, för sambos eller för den lilla familjen. Hälften av bostäderna är ungdomsbostäder och därmed reserverade för personer som är över 18 år, men ännu inte fyllt 25 år.

Trähusen består av två fyravåningshus med trä som det bärande materialet, både i stomme och fasad. Innanför den silvergrå träfasaden samsas 99 bostäder fördelade på 1-3 rum och kök.

Här har alla material valts med omsorg: ekparkett tillsammans med ljust målade väggar, kakel och klinker i vitt och grått gör det lätt att tillföra en egen stil och omvandla rummen till ett trivsamt hem. Köken är utrustade med kyl, frys, spis med glaskeramikhäll, varmluftsugn och diskmaskin. I de helkaklade badrummen finns tvättmaskin och torktumlare alternativt kombimaskin och en duschvägg. Alla bostäderna har en öppen och luftig balkong alternativt trivsam terrass och persienner. 

Områdesbilder

I närområdet

I Bäcklösa är naturen påtaglig och du hittar skog och mark med upptäckarvänliga stråk alldeles runt hörnet. Perfekt för dig som gillar att motionera i naturen eller med dig som har hunden som följeslagare. Den träningsglada har även fina träningsmöjligheter på närliggande Friskis & Svettis. Uppsala city når du enkelt med någon av de busslinjer som trafikerar strax utanför eller via utmärkta cykelleder. För närvarande råder det stor brist på parkeringsplatser i området men vi har istället nöjet att tillhandahålla boende i vårt kvarter Bäcklösa sin helt egena fordonspool. 

Fakta

Antal rum1-3 rum och kök

Tvättstuga: Nej, tvättmaskin och torktumlare finns i lägenheterna. I de mindre lägenheterna finns en kombimaskin.

Balkong/terrass (uteplats) Ja, alla lägenheter har balkong eller terrass

Staket/inglasning: Ingen inglasning av balkong/uteplats godkänns. För att bygga staket krävs tillstånd av Uppsalahem. Kontakta ditt kontor för anvisningar och godkännande. Staket som gäller för Vivelvägen 4 och 22 är tryckimpregnerat virke, ej målat.

Varm- och kallvatten: Ingår ej i hyra, individuell mätning. Debiteras av Uppsalahem. En schablonkostnad för vatten betalas för de första 2 månaderna, från månad 3 betalar du din faktiska förbrukning.

Värme- och ventilation: Vi erbjuder en inomhustemperatur på 20 grader, temperaturen kan bli högre under de varmare månaderna på året. Läs mer om ventilation och inomhustemperatur.

Förråd: Ja, ett förråd ingår till varje lägenhet i området. Vivelvägen 4 har sina förråd under huset Vivelvägen 5 & 7. Vivelvägen 22 har sina förråd i något utav de två uteförråden som finns på gårdssidan.


Internet, tv, och telefoni: Fiber genom Open Universe. Eget abonnemang krävs.

P-plats: Parkeringar sker på uppmärkta parkeringsplatser och markerade platser utmed gatan. I området finns en gemensam parkeringsplats bakom Dykarvägen 2-4 och Gottsunda Allé 16 där du kan köpa SMS-biljett. För att parkera där behöver du även ett parkeringstillstånd som du får vid inflytt. Tappar du bort tillståndet kan du köpa ett nytt mot en kostnad på 564 kr genom att göra en felanmälan på vår hemsida eller i vår app. Här hittar du också gästparkering.

Vill du hyra en egen parkering, annonseras de på vår hemsida. Du hittar sidan för intresseanmälan härFör närvarande råder det stor brist på parkeringsplatser i området.

Fordonspool: Vi har nöjet att tillhandahålla boende i vårt kvarter Bäcklösa sin helt egena fordonspool. Bäcklösa är vårt första område som får en fordonspool och vi hoppas på sikt kunna erbjuda fler hyresgäster i andra delar av Uppsala möjligheten att göra klimatsmarta resor. Det innebär att det bara är ni som bor i området som har tillgång till poolen. Fordonen bokas via OurGreenCars bokningsapp. Läs mer och registera dig på uppsalahem.ourgreencar.se

Miljöstuga: Underjordiska behållare för brännbart och kompost. Miljöstuga för övrig återvinning. 

Hushållsel: Ingår ej i hyra, individuell mätning. Eget abonnemang krävs.

Kollektivtrafik:  Bra bussförbindelser finns till och från Uppsala City. Se mer information på www.ul.se

Lekplats: Små lekplatser finns i området. Större lekplats finns att söka på kommunens hemsida. Närmaste lekplats ligger på Genetikvägen 8. Sök på kommunens hemsida för mer information.

Klicka här för att se din områdeskarta: där hittar du återvinning, parkering med mera.

Områdeskarta som PDF.