Vi på Uppsalahem kommer att renovera badrum, WC och tvättstugor i Norden Tartu-området under 2024-2025. Entreprenören K360 och deras underleverantörer kommer att utföra arbetet. Alla som går in i din lägenhet ska visa ID-bricka.

Tidsplan och omfattning
Renoveringen kommer att ske hus för hus, fyra lägenheter åt gången. Varje hus tar cirka 3-4 veckor att renovera, men det kan ta längre tid om oförutsedda händelser inträffar.

Varför renoverar vi?

Vi renoverar badrummen och tvättstugorna för att hålla byggnaderna i gott skick och för att undvika större och dyrare reparationer i framtiden. Ett badrum har en begränsad livslängd och måste renoveras innan det blir så gammalt att det riskerar vattenskador. Detta gör ditt boende tryggare och mer hållbart.

Information och förberedelser

Meddelanden och tidplan

Vi kommer att meddela dig 1-2 veckor innan vi börjar renovera ditt badrum. Du får information både digitalt och på trapphustavlan.

Preliminär tidplan

  • Renoveringarna planeras att börja vecka 34, Nordengatan 1-9.
  • En uppdaterad preliminär tidplan kommer i augusti.
  • Inga renoveringar sker under julhelgerna


Så går badrumsrenoveringen till

Förberedelser

Kontroll av badrum: Vi kommer att besöka dig för att inspektera badrummet innan renoveringen startar. Vi återanvänder det vi kan från badrummet för att vara miljövänliga.

Innan arbetet börjar:

  • Vi sätter plast för dörren till rummet som renoveras för att förhindra dammspridning.

  • Byggarbetarna kommer endast att arbeta i de rum som renoveras.

  • Vi delar ut plast för att du ska kunna täcka över saker i din bostad om du vill skydda dem från damm.

  • Under renoveringen kommer det att finnas en tillfällig toalett i varje lägenhet och en duschbod utanför ditt hus. Extra toaletter finns i servicehuset.

Renoveringen:

Rivning: Vi tar bort den gamla inredningen och river väggar och golv.

Bilning (borrning i golvet): Vi borrar för att sätta in en ny golvbrunn enligt dagens standard. Detta arbete kan pågå i flera dagar i din lägenhet och är mycket bullrigt. Du kommer även höra när vi bilar hos dina grannar. Du kan låna hörselkåpor från Uppsalahem.

Nya tätskikt: Vi gör väggar och golv våtsäkra enligt dagens standard.

Måleri: Taket målas och övriga ytor som inte täcks av våtrumstapet.

Nytt golv och nya våtrumstapeter: Vi sätter in nytt golv och våtrumstapeter.

Montering av porslin och inredning: Ny inredning* och porslin monteras.

Besiktning: Ditt nya badrum besiktas och är klart att användas.

 

Ny inredning* i badrummen

Våtrumstapet och våtrumsmatta

Badrumsskåp med spegel och LED-belysning

Handdukshängare och klädkrokar i blank finish

Toapappershållare i blank finish

Nytt element och nytt porslin (toalett och handfat)

Som vi tidigare informerat om finns det sex olika paket med färg för golv och väggar att välja i mellan, för hur ditt badrum ska se ut. Om du inte väljer, installeras ett standardpaket.

 

Praktisk information för hyresgäster – det här innebär renoveringen för dig

Arbetstider: 07:00-16:00

Tillgång till din lägenhet: Någon måste vara hemma eller lagt nyckeln i tuben till lägenhetsdörren.

Plocka undan: Du behöver tömma hallen och rummet som renoveras från alla saker.

Flytthjälp inom lägenheten: Vi hjälper till att flytta tvättmaskin och torktumlare från din tvättstuga till ett annat rum i lägenheten. Övriga saker måste du själv flytta från det rum som ska renoveras.


Dusch och toalett: Under renoveringen kommer det att finnas en tillfällig toalett i varje lägenhet och en duschbod utanför ditt hus. Extra toaletter finns i servicehuset.

Renovering av två badrum/WC: Om du har två badrum/WC sker renoveringen i två omgångar så att du alltid har tillgång till en WC.

Vattenavstängning: Vattnet stängs av ett badrum i taget. Vattnet i köket ska fungera som vanligt, tillfälliga vattenavstängningar kan förekomma.

Boendemiljön under renoveringen, oljud och störningar: Det kommer att bli oljud, särskilt vid bilning i golvet. Om du vill kan du låna hörselkåpor från Uppsalahem.

Uppsalahem erbjuder inget annat boende under renoveringen. Om du känner att du inte kan vara hemma under tiden är det något du måste ordna det på egen hand. Enligt lag är Uppsalahem skyldig att renovera våra hus och era hem, därför har vi också enligt samma lag rätt att utföra arbete i våra hus och era hem under dagtid. Renoveringen kommer att störa i vardagaen men vi ger dig ett ännu bättre boende än innan när renoveringen är klar.

Hyra: Vi återkommer med information om hyreshöjning men först måste förhandlingarna med Hyresgästföreningen bli klara.

 

Kontakt

Vid frågor om renoveringen, kontakta Anna Oskarsson via e-post: anna.oskarsson@uppsalahem.se

Tack för ditt samarbete under renoveringen!