Det närmar sig inflyttning på Sverre! På denna sida kommer vi samla information som rör inflyttningen. Informationen kommer uppdateras och fyllas på löpande.

Adressändring 

Glöm inte att adressändra 
www.adressandring.se  

Elavtal 

Eftersom Sverre är en pågående nyproduktion finns inte alla elmätare på plats än. Vi kommer höra av oss när det närmar sig inflyttning och elavtal går att teckna. 

Vattenfall ansvarar för elnätet i Uppsala. Du väljer själv vilket elbolag som ska leverera el till dig. 

Har du ett abonnemang i dag måste det sägas upp två veckor innan inflyttning. Det går inte att flytta till ett nybyggt hus, du måste anmäla nytt. 

Läs mer om elavtal här. 

Hemförsäkring 

Glöm inte att teckna hemförsäkring innan du flyttar in. 

När du flyttar in hos Uppsalahem har du möjlighet att få kostnadsfri från TryggHansa i två månader. Därefter får du ett erbjudande om att förlänga försäkringen. 

Läs mer om hemförsäkring samt erbjudande här. 

TV/Bredband 

För att anmäla/teckna abonnemang kontakta Open Universe. Abonnemang går att teckna i samband med inflyttning. Mediaboxen sitter i elskåpet, för Wifi krävs egen router. 

Läs mer om TV och bredband här. 

Förråd 

Varje lägenhet har ett tillhörande lägenhetsförråd som finns i källaren. Förråden är märkta med lägenhetsnummer. Vid inflyttning kommer förråden vara låsta med hänglås, nycklarna till dessa ligger i lägenheten. Tappar du bort nycklarna till ditt förråd står du själv för nytt hänglås. 

Hisstider 

Under inflyttningsdagarna kommer vi ha ett hisschema från 08:00 till 18:00. Detta för att undvika att flera flyttlass kommer och behöver använda hissen samtidigt. Under dessa dagar kommer personal från Uppsalahem att finnas på plats. 

Följande tider finns att boka på inflyttningsdagarna: 

08–10 
10–12 
12–14 
14–16 
16–18 

Skicka önskemål om tid till distriktostra@uppsalahem.se, ange ditt lägenhetsnummer (sista 3 siffrorna i kontraktsnumret som står på kontraktet) i mailet. 

Det går såklart bra att flytta in senare än 18:00 eller ett senare datum då vi inte har andra inflyttningar, då finns inget schema. 

Väderkvarnsgatan 24A 
Inflyttningsdatum: 1, 2, 6, 7, 8 och 9 december 
 
Väderkvarnsgatan 24B 
Inflyttningsdatum: 21, 22 december samt 4, 5, 10, 11 januari 
 
Väderkvarnsgatan 28A 
Inflyttningsdatum: 2, 3, 4, 7, 8 februari 
 
Väderkvarnsgatan 28B 
Inflyttningsdatum: 7, 8, 9 mars 
 

Nycklar 

Nycklar kvitteras ut hos Certego på Fyrislundsgatan 68. Ta med legitimation samt eventuell fullmakt om någon annan än den som står på kontraktet hämtar ut nycklarna. För att inflyttningen ska fungera så smidigt som möjligt kommer man kunna hämta sina nycklar i förväg. Nycklarna är programmerade och fungerar inte förrän på inflyttningsdagen. 

Väderkvarnsgatan 24A, lägenhet 101–123 
Nycklar kan hämtas hos Certego fr.o.m. 2021-11-29 

Väderkvarnsgatan 24B, lägenhet 124–145 
Nycklar kan hämtas hos Certego fr.o.m. 2021-12-20 

Väderkvarnsgatan 28A, lägenhet 146–167 
Nycklar kan hämtas hos Certego fr.o.m. 2022-01-31 

Väderkvarnsgatan 28B, lägenhet 168–179 
Nycklar kan hämtas hos Certego fr.o.m. 2022-03-02
 
Blankett för fullmakt och mer information om nycklar finns här. 

Om du inte har haft en säkerhetsdörr tidigare, lägg på minnet att du behöver lyfta på handtaget innan du kan låsa lägenhetsdörren. 

Lägenhetspärm

Lägenhetspärm med skötselanvisningar för vitvaror, ytskikt m.m. kommer finnas på Sverres områdessida. 

Cykelrum

Cykelrum finns i källaren men kommer inte vara tillgängligt förrän under våren 2022 när sista trapphuset är klart för inflyttning. Tills dess förvaras cyklar i lägenhetsförråd alternativt i cykelställ på gården.

Parkering

Parkeringar finns i garage under huset. Parkeringarna kommer släppas under våren 2022 efter att NCC är helt klara. Laddning för elbilar finns ej. Platserna söks via hemsidan, information skickas ut i samband med att platserna blir tillgängliga.

Sopsortering 

Miljöstuga finns i lastfaret som nås via källaren. 

Under inflyttningsdagarna finns extra avfallscontainer utställd för emballage. Ställ inte flyttemballage i trapphuset eller miljöstugan. 

Gården 

Tänk på att det är en byggarbetsplats. Vänligen respektera de avspärrningar som finns. Gården kommer att vara färdigställd våren 2022, eventuellt senare. 

Markiser 

Information kring markiser, gardiner och insynsskydd på balkonger och uteplatser kommer inom kort. 

Rätt hjälp när det behövs 

Det enklaste och snabbaste sättet att registrera en felanmälan eller ställa en fråga är via vår app eller här på webben. Logga in på Mina Sidor och använd tjänsten ”skapa felanmälan”. 

Vid akuta fel eller störningar ringer du till 018-727 36 00. På kvällar och helger kommer du till vår jourtjänst.