Bäcklösa ligger längs med Dag Hammarskjölds väg strax norr om Sunnersta. Omgivningarna består av åkermark, hagmark och närheten till naturen är en av Bäcklösas största kvaliteter. Alla kvarter och gator i Bäcklösa uppkallas efter olika skalbaggar.

Vårt första kvarter i Bäcklösa heter Cinnobern och Dykaren. Cinnoberbaggen är passande nog Upplands landskapsinsekt. 

All vår uthyrning sker via Uppsala Bostadsförmedling

Lägenheter i markplan benämns med våning 0 vilket innebär att det är lättare att räkna antal trappor.

Den angivna hyran är den hyra som kommer att debiteras. Bostadsförmedlingen publicerar en högre hyra då den inkluderar schablondebitering av vattnet de två första månaderna. 

Lägenheterna har genomgående parkettgolv med mörkgrått klinkers i hallen. Alla väggar är vitmålade. Vit köksinredning, se exempelbilder. Badrum har klinkergolv i mörkgrått och helkaklade vita väggar. Varje lägenhet har antingen en kombitvättmaskin (tvättmaskin/torktumlare) eller en tvättmaskin och en torktumlare. Området har ingen gemensam tvättstuga.

I området finns en gemensam parkeringsplats bakom Dykarvägen 2-4 och Gottsunda Allé 16 där du kan köpa SMS-biljett. För att parkera där behöver du även ett parkeringstillstånd som du får vid inflytt. Tappar du bort tillståndet kan du köpa ett nytt mot kostnad på 564 kr genom att göra en felanmälan på vår hemsida eller i vår app. Vill du hyra en egen parkering, annonseras de på vår hemsida. Du hittar sidan för intresseanmälan här. För närvarande råder det stor brist på parkeringsplatser i området men vi har istället nöjet att tillhandahålla boende i vårt kvarter Bäcklösa sin helt egena fordonspool. 

Klicka här för att se din områdeskarta: där hittar du återvinning, parkering med mera.

Områdesbilder

I närområdet

Här är det nära till både natur och skog och bara ett stenkast bort ligger Friskis&Svettis. I Ultuna har bland annat Sveriges lantbruksuniversitets, SLU har sitt huvudcampus. 

Ca 1,5 km till Gottsunda centrum. In till Uppsala centrum är det ungefär 6 km. Busshållplatser finns på gångavstånd, se www.ul.se för mer information.

Bofakta

Lägenhetsstorlekar: 1-5 rum och kök (se karta).

Antal våningar: 4-6.

Uteplats/balkong: Ja, en till varje bostad och alla vetter mot gården. Balkonger högst upp saknar tak.

Staket/inglasning: Ingen inglasning av balkong godkänns. För att bygga staket krävs tillstånd av Uppsalahem. Kontakta ditt kontor för anvisningar och godkännande. Staket som gäller för alla utom adresserna Vivelvägen 4 och 22 är vitmålat.

Varm- och kallvatten: Ingår ej i hyra, individuell mätning. Debiteras av Uppsalahem. En schablonkostnad för vatten betalas för de första 2 månaderna, från månad 3 betalar du din faktiska förbrukning.

Värme- och ventilation: Vi erbjuder en inomhustemperatur på 20 grader, temperaturen kan bli högre under de varmare månaderna på året. Läs mer om ventilation och inomhustemperatur.

Internet, tv, och telefoni: Fiber genom Open Universe. Eget abonnemang krävs.

Förråd: Ja, ett förråd ingår till varje lägenhet i området. 

P-plats: Parkeringar sker på uppmärkta parkeringsplatser och markerade platser utmed gatan. I området finns en gemensam parkeringsplats bakom Dykarvägen 2-4 och Gottsunda Allé 16 där du kan köpa SMS-biljett. För att parkera där behöver du även ett parkeringstillstånd som du får vid inflytt. Tappar du bort tillståndet får du ett nytt mot kostnad 564 kr genom att göra en felanmälan på vår hemsida eller i vår app. Här hittar du också gästparkering.

Vill du hyra en egen parkering, annonseras de på vår hemsida. Du hittar sidan för intresseanmälan härFör närvarande råder det stor brist på parkeringsplatser i området.

Fordonspool: Vi har nöjet att tillhandahålla boende i vårt kvarter Bäcklösa sin helt egena fordonspool. Bäcklösa är vårt första område som får en fordonspool och vi hoppas på sikt kunna erbjuda fler hyresgäster i andra delar av Uppsala möjligheten att göra klimatsmarta resor. Det innebär att det bara är ni som bor i området som har tillgång till poolen. Fordonen bokas via OurGreenCars bokningsapp. Läs mer och registera dig på uppsalahem.ourgreencar.se

Tvättstuga: Nej, tvättmaskin och torktumlare finns i lägenheterna. I de mindre lägenheterna finns en kombimaskin.

Miljöstuga: Underjordiska behållare för brännbart och kompost. Miljöstuga för övrig återvinning. 

Hushållsel: Ingår ej i hyra, individuell mätning. Eget abonnemang krävs.

Kollektivtrafik: Bra bussförbindelser till och från Uppsala city. Se www.ul.se

Lekplats: Små lekplatser finns i området. Större lekplats finns att söka på kommunens hemsida. Närmaste lekplats ligger på Genetikvägen 8. Sök på kommunens hemsida för mer information.