Snart är det dags att flytta in! Nedan finner du information och tips som kan vara bra att veta inför din flytt. Tänk på att det är några saker du bör fixa innan du flyttar in i din nya bostad. Börja gärna med att dubbelkolla dina kontaktuppgifter.

Din inflyttning

Innan flytt

Här kan du ändra dina uppgifter, är det första gången du loggar in och uppgifterna stämmer klickar du på knappen "Uppgifterna stämmer" för att komma vidare.

Anmäl din nya adress i god tid innan flytten! När du flyttar behöver du folkbokföra dig på din nya adress, så att din post kommer rätt.
För att få el i din lägenhet behöver du teckna ett abonnemang med det bolaget som äger elnätet. Därefter kan du välja leverantör av elen.
TV
I våra bostäder kan du se TV på olika sätt beroende på var du bor. Det vanligaste är via Uppsalahems fibernät. Men tjänster som går via telenätet, så kallad ADSL-uppkoppling, finns även kvar på en del av våra områden.
I våra bostäder kan du få bredband på olika sätt beroende på vart du bor. Idag kan vi främst erbjuda bredbandstjänster via fiber. Möjligheten till bredband via telenätet (en så kallad ADSL-uppkoppling) finns också kvar på våra områden.
En hemförsäkring skyddar dig ekonomiskt om något händer med dina ägodelar, oavsett boendeform. Den ger dig ersättning om något blir stulet, om det börjar brinna och i många andra fall av skada. 
Hantera hela ditt boende direkt i telefonen. Skapa felanmälan, boka tvättid och få senaste nytt om vad som händer i ditt bostadsområde.

Flytta in

In- och avflyttningsdagen är den första helgfria vardagen i månaden. Det finns en hel del att tänka på inför din flytt. Här listar vi några av de saker som är bra att tänka på vid inflytt.
Om du och den nuvarande hyresgästen kommit överens om att du ska flytta in tidigare än kontraktsdatumet bör denna överenskommelse vara skriftlig. 
När du flyttar behöver du hämta eller lämna ifrån dig dina nycklar. Här hittar du information om vår nyckelhantering.
Det är viktigt att du känner att din nya bostad är fräsch när du flyttar in. Om det inte skulle vara fallet rekommenderar vi att du kontaktar vårt kundcenter.
När det har blivit dags att packa bilen är det viktigt att tänka på var man ställer sig. En felaktigt uppställd bil eller släpvagn kan medföra kontrollavgift.

Min lägenhet

Här kan du boka din tvättstugan digitalt. Tänk på att inte alla våra tvättstugor har digitalbokning. Saknas det i ditt hus, då kan du tyvärr inte boka här.
Här visas dina nuvarande hyreskontrakt. 
Här hittar du alla dina hyresfakturor från det senaste året. Tänk på att alltid ange OCR-nummer som du hittar på fakturan om du väljer att betala på annat sätt än via avin. Visste du att som är hyresgäst hos oss kan du enkelt se din vattenförbrukning under fakturor. Från och med mars 2020 kommer moms för individuell mätning av el och vatten att specificeras på din hyresavi.
Här kan du lägga till fler namn på din dörr. Om du inte vill lägga till någon mer person eller ändra något så kommer din skylt till dörren utformas enligt nedan.
Att koppla in TV och dator på fibernätet och veta vilket uttag som hör till vad kan vara en djungel. Här kommer en kort guide som visar hur du gör för att lätt koppla rätt hemma.

Området och fastigheten

Här kan du boka din tvättstugan digitalt. Tänk på att inte alla våra tvättstugor har digitalbokning. Saknas det i ditt hus, då kan du tyvärr inte boka här.
Cyklar kan ställas i cykelställ utanför huset eller i ett särskilt cykelrum om det finns ett sådant i huset du bor i.
Trapphuset är en viktig utrymningsväg, därför är en brand där extra farlig. Lösa saker som barnvagnar, rullatorer och cyklar i ett rökfyllt trapphus kan hindra både vid utrymning och stå i vägen för räddningstjänsten.
Vi på Uppsalahem har fyra distriktskontor; Östra, Södra, Västra och Studentstaden. Beroende på din adress och i vilket område du bor i tillhör du ett av dessa distriktskontor.