I fina och miljövänliga Linnéhuset finns 139 lägenheter om 1-5 rok med flexibla planlösningar för den moderna familjen. Linnéhuset är byggt med särskild hänsyn till miljön och är certifierad enligt Miljöbyggnad Silver.

Linnéhuset har fått sitt namn efter Carl von Linné och den rosa fasaden i kombination med de gröna balkongerna har inspirerats av de skira linnéorna. Innergården är en grönskande oas där det inbjuds till både kurragömmalekar och sköna fikastunder i skuggan. 

Klicka här för att se din områdeskarta: där hittar du tvättstuga, återvinning, parkering med mera.

Områdesbilder

Områdesnyheter

Linnéhuset är certifierad enligt Miljöbyggnad Silver

Vid byggnationen av Linnéhuset har aktiva miljöval gjorts under hela processen. Genom att bygga där det tidigare varit industri har marken kommit till nytta för bostäder och samtidigt fått fler planteringar och gröna områden.

I närområdet

Cementsilon 4

Huset är beläget vid Gjuteriparken i den nya stadsdelen Cementgjuteriet. Ett stenkast bort finns torget Mimmi Ekholms plats med service som livsmedelsaffär, apotek, restauranger, gym, café, frisör mm. I närheten finns Stabby rekreationsområde med elljusspår, pulkabacke, Stabby Prästgård samt fina promenadstråk. På gångavstånd finns Fyrishov bad- och idrottsanläggning. Till centrum tar du dig med cykel på 10 minuter och med buss från Mimmi Ekholms plats på en kvart.  

Fakta

Adresser: Pelargatan, Pålgatan, Lockgatan och Formgatan. 

Hustyper: 3 byggnader om 4-6 våningar, 10 trapphus. (Se karta)

Lägenhetsstorlekar: 1-5 rok.

Byggnadsår: 2013-2015.  

Antal våningar: 4-6.

Antal lägenheter: 139.

Hiss: Ja. 

Balkonger: Ja.

Marklägenheter med uteplatser: Ja.

Internet, tv och telefoni: Fiber genom Open Universe. 

Varm- och kallvatten: Ingår ej i hyra, individuell mätning.

Värme- och ventilation: Vi erbjuder en inomhustemperatur på 20 grader, temperaturen kan bli högre under de varmare månaderna på året. Läs mer om  ventilation och  inomhustemperatur.

Tvättstuga: 3 st, en i varje byggnad.

Förråd: 1 förråd i källaren till varje lägenhet, barnvagnsförråd, plats för rullstol. 

Cykelrum: I källarplan, lättillgängliga via hiss. 

Källsortering: Två miljöstugor med sortering för brännbart, matavfall, pappersförpackningar, plast, metall, tidningar, glas, batterier och ljuskällor. 

Garage, p-plats: Utomhus samt i källaren. Hyrs separat.

Övrigt: Gemensam bokningsbar takterrass om 80 kvm i sydöstra delen mot parken.  

Hushållsel: Ingår ej i hyra.