Cementgjuteriet 3

Där det gamla Cementgjuteriet en gång låg, har en ny stadsdel växt fram. Vill du bo med Uppsalas härligaste utsikt, har vi lägenheter hela 11 våningar upp!

Här finns alla bekvämligheter med hiss från mark- och källarplan, 60 garageplatser i källaren samt förberett för tvättpelare och diskmaskiner i alla lägenheter. I seniorbostäderna finns tvättmaskin.  

Torget Mimmi Ekholms plats ligger i anslutning till Två Torn 1 och innefattar ca: 10-15 lokaler för all möjlig service såsom livsmedelsaffär, restauranger och butiker.

Klicka här för att se din områdeskarta: där hittar du tvättstuga, återvinning, parkering med mera.

Områdesbilder

I närområdet

Cementgjuteriet 5

Luthagen är ett populärt bostadsområde och Uppsalahems bostäder ger dig möjligheter att bo i hyresrätt i området. Från Luthagen är det nära till det mesta i centrala Uppsala; Fyrishov, universitetet och Uppsala resecentrum ligger alla på promenadavstånd. Närheten till centrala Uppsala ger möjlighet till all service och i stadsdelen finns det ett flertal skolor. Kommunikationerna är goda, flera bussar trafikerar stadsdelen och med bil kommer du snabbt och smidigt ut till både Tycho Hedéns väg och 55:an.

Fakta

Adresser: Rörgatan, Pelargatan, Börjegatan, Mimmi Ekholms plats. (Se karta)

Antal lägenheter: 203. 

Bostäder: 146

Seniorbostäder med gemensamhetslokal: 31

Seniorbostäder: 26

Lägenhetsstorlekar: 1-5 rok.

Byggnadsår: 2011/2012. 

Antal våningar: 4-11 våningar.

Hiss: Ja.

Balkonger: Ja. 

Marklägenheter med uteplatser: Ja.

Hushållsel: Individuell mätning.

Internet, tv och telefoni: Fiber via Open Universe.

Varm- och kallvatten: Individuell mätning. 

Värme- och ventilation: Vi erbjuder en inomhustemperatur på 20 grader, temperaturen kan bli högre under de varmare månaderna på året. Läs mer om  ventilation och  inomhustemperatur.

Tvättstuga: 4 stycken tvättstugor. I seniorbostäderna finns tvättmaskin.

Elektroniskt låssystem: Ja, bokningssystemet gör det möjligt att boka tider via hemsidan.

Förråd: I källaren.

Garagege, p-plats: Ja, hyrs separat.

Närservice: Mimmi Ekholms plats, restauranger och butiker. Skolor och förskolor finns i närområdet. Grillplats: Finns på innergården.

Kvarters- eller gemensamhetslokal: För boende i trygghetsbostäder finns en gemensamhetslokal på Rörgatan 13 som alltid finns tillgänglig för hyresgästerna. Lokalen går även att hyra.