Cementgjuteriet 3

Där det gamla Cementgjuteriet en gång låg, har en ny stadsdel växt fram. Vill du bo med Uppsalas härligaste utsikt, har vi lägenheter hela 11 våningar upp!

 

Här finns alla bekvämligheter med hiss från mark- och källarplan, 60 garageplatser i källaren samt förberett för tvättpelare och diskmaskiner i alla lägenheter. I senior- samt trygghetsboende finns tvättmaskin.  

För dig som är 65 år eller äldre har vi anpassade bostäder med förhöjd tillgänglighet i din bostad. Exempelvis finns inga eller minimala trösklar och större badrum. Du når alla gemensamma utrymmen (källare, trapphus och dylikt) med hjälp av hiss. Det finns dörrautomatik så du enkelt kan öppna dörren. Inomhustemperaturen är + 22 grader, något högre än normalt.

En gemensamhetslokal är tillgänglig för boende i seniorbostad varje dag. Där finns goda möjligheter att äta och umgås tillsammans med de andra boende. Under ett visst antal timmar i veckan finns en trygghetsvärd på plats med syfte att främja gemenskap och aktiviteter. Torget Mimmi Ekholms plats ligger i anslutning till Två Torn 1 och innefattar ca: 10-15 lokaler för all möjlig service såsom livsmedelsaffär, restauranger och butiker.

Klicka här för att se din områdeskarta: där hittar du tvättstuga, återvinning, parkering med mera.

Områdesbilder

I närområdet

Cementgjuteriet 5

Luthagen är ett populärt bostadsområde och Uppsalahems bostäder ger dig möjligheter att bo i hyresrätt i området. Från Luthagen är det nära till det mesta i centrala Uppsala; Fyrishov, universitetet och Uppsala resecentrum ligger alla på promenadavstånd. Närheten till centrala Uppsala ger möjlighet till all service och i stadsdelen finns det ett flertal skolor. Kommunikationerna är goda, flera bussar trafikerar stadsdelen och med bil kommer du snabbt och smidigt ut till både Tycho Hedéns väg och 55:an.

Fakta

Adresser: Rörgatan, Pelargatan, Börjegatan, Mimmi Ekholms plats. (Se karta)

Antal lägenheter: 203. 

Lägenhetsstorlekar: 1-5 rok.

Byggnadsår: 2011/2012. 

Antal våningar: 4-11 våningar.

Hiss: Ja.

Balkonger: Ja. 

Marklägenheter med uteplatser: Ja.

Hushållsel: Individuell mätning.

Internet, tv och telefoni: Fiber via Open Universe.

Varm- och kallvatten: Individuell mätning. 

Tvättstuga: 4 stycken. 

Elektroniskt låssystem: Ja, bokningssystemet gör det möjligt att boka tider via hemsidan.

Förråd: I källaren.

Garagege, p-plats: Ja, hyrs separat.

Närservice: Mimmi Ekholms plats, restauranger och butiker. Skolor och förskolor finns i närområdet. Grillplats: Finns på innergården.

Kvarters- eller gemensamhetslokal: För boende i trygghetsbostäder finns en gemensamhetslokal på Rörgatan 13 som alltid finns tillgänglig för hyresgästerna. Lokalen går även att hyra.