Gröna Gatan 2 3

I området Gröna gatan finns huset som länge var känt som Europas längsta sammanhängande huskropp. Huset sträcker sig från Brantingstorg mot Johannesbäcksgatan och skapar en stor grön innegård.

De flesta lägenheterna i bostadsområdet är på 1-2 rum och kök, men även större lägenheter finns. Bostäderna ligger kring stora bilfria gröna gårdar och parkområden.

Under 2009 började en total förnyelse av lägenheterna i området. Förnyelsen delades upp i tre etapper. Den första och andra etappen färdigställdes under 2015 medan den sista etappen ännu inte påbörjats. De lägenheter som ännu väntar på att förnyas ligger längst Johannesbäcksgatan 56-78. Datum är ännu ej satt för när den sista etappen skall komma att påbörjas

För hyresgästerna finns många grönområden och aktiviteter. På innegårdarna är lekplatser för barnen fördelade över hela området och vid Gröna gatan finns en boulebana. I området finns promenadstråk och i närheten finns det stora grönområdet Källparken.

Klicka här för att se din områdeskarta: där hittar du tvättstuga, återvinning, parkering med mera.

Områdesbilder

I närområdet

Gröna Gatan 1 1

Som boende på Gröna Gatan har du nära till all närservice på Brantingstorg med matbutiker, bageri, apotek, tandläkare, bilblotek, frisör, resturanger och cafeér. Vid Brantingstorg finns även ett av Uppsalahems distriktskontor. Det är ca 1,5 km till Gränby centrum och ca 2,5 km till Stora torget.

 

 

 

 

Fakta

Adresser: Gröna gatan 12A-24F och Johannesbäcksgatan 48A-54C (Se karta)

Hustyper: Flerbostadshus.

Lägenhetsstorlekar: 1-4 rum och kök.

Byggnadsår: 1952-55. 

Renoveringsår: 2009-2015.

Antal våningar: 3-4.

Antal lägenheter: ca 551.

Hiss: Nej

Balkonger: Ja. Det finns även vissa lägenheter som har en fransk balkong.

Internet, tv och telefoni: Fiber genom Open Universe.

Hushållsel: Ingår ej i hyran.

Varm- och kallvatten: Ingår ej i hyran. Inviduell mätning.

Värme och ventilation: Vi erbjuder en inomhustemperatur på 20 grader, temperaturen kan bli högre under de varmare månaderna på året. Läs mer om  ventilation och  inomhustemperatur.

Tvättstuga: Ja, för hyresgäster i de ombyggda/förnyade lägenheterna gäller betaltvättstugan på Johannesbäcksgatan 60D, Gröna Gatan 18 samt Gröna Gatan 4B.

Digital tvättstugebokning: Ja, bokningssystemet gör det möjligt att boka din tid via vår hemsida.

Förråd: Ja, förråd finns i källaren. För vissa lägenheter på Johannesbäcksgatan finns även ett litet förråd på vinden. På området finns möjlighet att hyra ett extra förråd via vår hemsida. Barnvagnsrum och cykelrum finns.

Miljöstuga: Ja, finns vid Johannesbäcksgatan 60A.

Grillplats: Ja, finns på Gröna gatan 16-18, Johannesbäcksgatan 54 samt Johannesbäcksgatan 64.

Garage och p-platser: Ja, garage och parkeringsplatser med och utan el finns att hyra separat. Gästparkering finns.

Kvarters- eller gemensamhetslokal: För boende på gården finns även en kvarterslokal att hyra på Gröna Gatan 18A som hyrs ut via den lokala