Lyssna på musik från världens alla hörn! Tillsammans med UKK erbjuder vi dig som är hyresgäst hos oss 50% rabatt på alla konserter under Curious Classics-festivalen.

Det finns knappast något som Marcel Khalife inte rört vid i musik- och kulturlivet i Mellanöstern. Han är en musikalisk frihetskämpe, både förnyare och bevarare av traditioner, inspiratör och en musikambassadör i världen för sitt arabiska kulturarv

Curious Classics är en festival som spelar på både nyfikenhet och den klassiska musiken. Många gånger får ordet klassisk musik oss att tänka på namn som Bach, Beethoven, Mozart med flera. Curious Classics vill bredda det perspektivet och visa det kulturarv av klassisk musik som finns i andra delar av
världen. Här kan du bland annat få lyssna på azerisk mugham, persisk radif, malinesisk mande och mycket mer.

Curious betyder inte bara nyfiken utan även konstig/underlig och för oss kan musik vi aldrig tidigare hört låta just konstig. Men genom att vara nyfiken och utforska andras traditioner förstår vi mer av världen och får en större världsbild. Det är även en av anledningarna till att vi tillsammans med UKK sponsrar en del av biljettpriset för våra hyresgäster. Vi hoppas att du ska ta dig ut på något du kanske aldrig tidigare hört och hitta något du inte visste att du gillar. Eller så älskar du redan musiken och vet precis vad du vill se och höra. I båda fallen är du varmt välkommen till festivalen. Läs mer om festivalen på UKKs hemsida.

Använd rabatten

Logga in på Mina sidor och klicka på länken ”Köp biljetter till Curious Classics”. Rabatten kommer då automatiskt på priset vid betalning.