Vi har hem för olika, hem för stora, små, dagdrömmare, tv-tittare, nagelbitare, blöjbärare, byxor med pressveck, baksmällor och grönafingrar.

En trygg värd genom åren

Uppsalahem har varit en trygg bostadsvärd för alla Uppsalabor sedan 1946. Vi startade som en stiftelse och våra första 144 bostäder byggde vi i Lasseby. De färggranna husen var redo för inflytt under 1948 och främst barnfamiljer flyttade in. Alla var inte förtjusta i fasadernas färgsättning och det ryktas till och med om att en grupp ville starta en insamling för att måla om husen i mer neutrala färger. Idag är vi glada för att det inte gjordes – vi tycker att husen är några av de vackraste vi har, målade olika färger.

Redan där och då hittar vi den röda tråden till vårt nya kommunikationskoncept –som sammanfattar vad vi på Uppsalahem vill stå för och synliggöra. För oss är det viktigt att vara ett bostadsbolag som alla i Uppsala känner sig hemma hos, oavsett vem man är och vilken fas i livet man befinner sig. Och vi vet att varje individ som bor hos oss har olika behov. Därför har vi olika typer av bostäder i hela staden – vi har nyrenoverade centrala radhus på Kvarngärdet, 2:or byggda på 70-talet i Gottsunda, atriumhus i Nåntuna, pittoreska bostäder med en liten uteplats bakom bageriet vid Brantingstorg. Vi har sekelskiftesvåningar vid Fyrisån, vi har trygghetsbostäder vid Mimmi Ekholms plats, ungdomsbostäder i våra färggranna hus i Rosendal och lägenheter i lugna Länna på Malm Jerkers väg. Listan kan göras lång. Just mångfalden och olikheten i våra bostäder, när det gäller var i staden de finns, vad de kostar i månaden och hur stora de är, är något vi verkligen gillar och något vi tror att Uppsalaborna och våra kunder uppskattar.

Varje bostad är någons hem

Och i våra bostäder lagas det mat, hundar får ett bad, kaffe kokas på morgonen, någon kliver på en legobit och en gympapåse kastas in under en säng. Det är här livet pågår, dygnet runt och i olika konstellationer. Vi flyttar ihop, vi flyttar isär, vi får besök och blir fler. Vi bråkar, vi kramas, känner oss ensamma eller njuter av tystnaden. Vi blir arg på en granne som slarvar i tvättstugan och glad för att en granne hjälper oss att bära upp matkassarna.

Vi som jobbar på Uppsalahem för dig som kund, är stolta över Uppsalahem. Vi gillar att ta hand om människors hem och hjälpa dig i vardagen. Och alla som bor hos oss har en egen historia och det är det som gör vårt jobb spännande och meningsfullt. Olikheterna förenar på något sätt och gör vårt jobb, din vardag och Uppsala till en mer levande stad. Vi hoppas att du trivs hos oss och har en hittat en bostad hos oss som passar just dig och den du är!