I stadsdelen Håga i utkanten av Uppsala finner du denna idyll. I Håga by bor du i en lantlig miljö i utkanten av Nåstens naturreservat. Området är utformat så att det bildas små bilfria gårdar kring bostäderna.

Runt Håga by finns Hågadalen, med många utflyktsplatser och vandringsstråk. Området har en gemensam odlingsplats där du som hyresgäst kan ha en egen odling. Kontakta den lokala hyresgästföreningen för mer information avseende den. Alla bostäder är marklägenheter med egen ingång och uteplats vilket ger området en radhuskänsla. Det gör dessutom att du som boende har möjlighet till en mindre egen odling. I bycentrum finns bland annat ekologisk matbutik och olika företagslokaler/kontor. Det finns även en scen där en förening anordnar en del konserter och andra evenemang. 

Klicka här för att se din områdeskarta: där hittar du tvättstuga, återvinning, parkering med mera.

Områdesbilder

I närområdet

Uppsalahems bostäder ligger nära stadsdelarna Flogsta och Eriksberg. Ca 1 kilometer från Håga by finns Västertorg med bland annat matbutiker, apotek och bibliotek. I området finns förskolor och skolor upp till högstadiet med olika pedagogiska inriktningar. Håga by är ett naturnära och lugnt område men du har heller inte långt till centrala Uppsala. Kommunikationerna med kollektivtrafiken är god och med bil tar du dig snabbt ut på väg 55 mot Uppsala centrum eller Enköping. Det finns även bra cykelvägar hela vägen in till centrum.

Fakta

Adresser: Hågavägen 87 och  114-278. (Se karta)

Hustyper: Marklägenheter i ett plan. 

Renoveringsår: Totalrenovering 1997.

Lägenhetsstorlekar: 1-4 rum och kök. 

Antal våningar: 1.

Antal lägenheter: 77.

Marklägenheter med uteplatser: Ja.

Internet, tv och telefoni: Fiber genom Open Universe.

Hushållsel: Ingår ej i hyran.   

Varm- och kallvatten: Ingår i hyran. 

Värme- och ventilation: Vi erbjuder en inomhustemperatur på 20 grader, temperaturen kan bli högre under de varmare månaderna på året. Läs mer om  ventilation och  inomhustemperatur.

Tvättstuga: Tvättstuga finns på Hågavägen 260, 230 och 118. 

Digital bokning: Nej

Förråd: Nätförråd i markplan eller i källare.

Miljöstuga: Finns på Hågavägen 190, vid centrumbyggnadens lastkaj. Trädgårdsavfall kan slängas i container vid fotbollsplanen. Grovsopor slängs på närmaste återvinningscentral

Grillplats: Finns vid fotbollsplanen.

Odlingslott: Kontakta den lokala hyresgästföreningen

Garage, p-plats: En p-plats med motorvärmeuttag ingår till varje lägenhet.Vissa platser finns vid eller nära entrén och vissa har en plats utanför Håga Bys centrumbyggnad eller vid skolans parkering. En garagelänga finns vid centrum och dessa hyrs separat. Lediga platser publiceras här 

Kvarters- eller gemensamhetslokal: Nej

Övrigt: Gungor finns vid fotbollsplanen. Lekplats på Hågavägen 192. Utegym finns mellan Hågavägen 200 och 202.