Peterson Berger Udda 6

På Peterson Bergers väg finns både radhus och lägenheter för dig som vill bo naturnära men ändå nära ett större stadsdelscentrum.

Låghusen ligger kring skyddade gårdar. Sjuvåningshusen har stora balkonger där du har fin utsikt. I flera av husen har konstverk uppförts av konstnärer i samarbete med hyresgästerna.

Klicka här för att se din områdeskarta: där hittar du tvättstuga, återvinning, parkering med mera.

Områdesbilder

I närområdet

Peterson Berger Udda 2

I direkt anslutning till området har du natursköna Gottsundagipen och Hågadalen med odlingslotter, grönområden och fotbollsplaner. Här finns strövområden i en fin natur och du har, beroende på säsong, bad-, fiske- och skridskomöjligheter i/på Mälaren. Till Gottsunda centrum, ett av Uppsalas största stadsdelscentrum, har du bara ca 500 meter och här finns all närservice samt Kommunens återvinningscentral. Här har du även ett stort motions- och kulturutbud med bad, bibliotek och teater. Gottsunda centrum står nu inför en stor förnyelse och utbyggnad vilket är positivt för stadsdelen. För barnfamiljen finns det flera skolor i området.

Just nu arbetar vi med att installera säkerhetsdörrar i området. Om det inte finns en säkerhetsdörr byter vi till en sådan vid inflytt. Kostnad för säkerhetsdörr är 78 kronor i månaden. Dörrbyte gäller lägenheter i trapphus och inte bostäder med egen ingång, som till exempel radhus.

 

 

Fakta

Adress: Peterson Bergers väg 15-91 och 4-98 (Se karta)

Byggnadsår: 1972

Hustyper: Flerbostadshus och radhus 

Antal lägenheter: 412

Lägenhetsstorlekar: 1-5 rum och kök

Antal våningar: Radhus med 2 våningar samt flerbostadshus med 3 och 7 våningar.

Hiss: Finns endast på Peterson Bergers väg 15-17.

Marklägenheter med uteplatser: Ja. Hör av dig till oss om du vill sätta upp staket eller göra åtgärder på din uteplats, då skriver vi ett markavtal med dig. Vi tillåter inte att man sätter upp tält permanent på sin uteplats då bygglov krävs.

Övrigt: Säkerhetsdörr kan bara beställas till lägenhet i trapphus.

Balkonger: Ja

Internet, tv och telefoni: Fiber genom Open Universe. 

Elektroniskt låssystem: Ja.

Värme- och ventilation: Vi erbjuder en inomhustemperatur på 20 grader, temperaturen kan bli högre under de varmare månaderna på året. Läs mer om ventilation och inomhustemperatur.

Varm och kallvatten: Ingår i hyran

Förråd: Ja, nätförråd i husen. Ett antal förråd finns i övriga utrymmen på Peterson Bergers väg.

Tvättstuga: Finns på Peterson Bergers väg 14 och 19 (med grovtvätt) samt 56 och 85.

Elektronisk tvättstugebokning: Ja. 

Garage, p-plats: Garage, parkeringshus och parkeringsplatser finns i området och hyrs separat.

Miljöstuga: Finns i anslutning till varje gård.

Grillplats: Grillplats finns på Peterson Bergers väg 4, 19 och 56.

Kvarters- eller gemensamhetslokal: Finns på Blomdahls väg 5 och Peterson Bergers väg 14 och hyrs  genom hyresgästföreningen.